06-51 12 30 33 cadejager@xs4all.nl

“Skippymix”

voor mens en dier

Op de officiële folder van de Bachbloesems staat:

 “Gelukkig zijn, een beetje, veel, met hart en ziel…”

De geheel natuurlijke Bachbloesems kunnen onze gemoedsstemmingen bij en door bep. gebeurtenissen verbeteren; echt helpen om meer in harmonie en in evenwicht te zijn met onszelf…

Dr. Edward Bach werd in 1886 geboren in Wales en wijdde zich in de jaren 1920/30 aan medisch onderzoek. Als huisarts en befaamde chirurg, homeopaat, bacterioloog en immunoloog bestudeerde hij aandachtig de gedragingen van mensen, hun persoonlijkheid en gemoedsstemmingen.

Bij onderzoek stelde hij vast dat emoties een merkbare invloed hebben op onze geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Hij heeft een onderverdeling gemaakt: bijv. bloesems tegen angst of eenzaamheid. Ook bestaat er een groep onzekerheid of overbezorgdheid voor het welzijn van anderen… (7 groepen in totaal)

Het is onvoorstelbaar dat deze tincturen (gewonnen uit bloesems van bomen en bloemen) zo’n uitwerking kunnen hebben. Dr. Bach wou “terug naar de eenvoud” en een geneesmiddel ontwikkelen zo natuurlijk èn vriendelijk als mogelijk!

Er bestaat zelfs een bloesem die heet “balsem voor de ziel”, bij bijv. een traumatische en verdrietige situatie. Deze Bloesem biedt troost, hoe mooi is dat…

 

Dat de bloesems geen bijwerkingen hebben, er geen contra-indicaties zijn en dat ze  zelfs naast reguliere medicatie gebruikt kunnen worden vind ik fantastisch. Het is overigens bekend dat sommige vroedvrouwen de bloesems gebruiken voor zowel moeder als kind in de kraamtijd. Wanneer u meer wil lezen over dr. Bach en/of over de Bloesems dan verwijs ik u graag door naar de vele websites en boeken over dit onderwerp.

En uiteraard heb ik zelf (bijna) alle bloesems gebruikt (en nog steeds): spanningen, verdriet, angsten e.d. worden voor mijn gevoel meer “afgetopt”, verzacht of verdwijnen zelfs. En: je hoeft er niet in te geloven! Ze doen hun werk op een liefdevolle manier…

Maar soms is het niet leuk, want je wordt je wel meer bewust waar en hoe de schoen wringt. Dat kan confronterend zijn, maar bewustwording hoort er bij! (“ken uzelve”). Inzicht leidt niet altijd tot verandering, maar met behulp van de bloesems dus (mogelijk) wel en nogmaals: het gebeurt op een vriendelijke en zachte manier.

Eerlijkheidshalve moet ik opmerken dat er soms voor langere tijd een mix gebruikt moet worden. Met het 1e flesje doe je ongeveer 3 weken. Een herhaling (om te bestendigen) is vaak wenselijk. Mijn ervaring is dat 2 tot 4 flesjes nodig kunnen zijn.

Bij asieldieren (vaak ernstig getraumatiseerd) kan het zelfs nodig zijn om de bloesems een half jaar te gebruiken. Indien voor langere tijd, adviseer ik om evt. zelf bepaalde tincturen aan te schaffen.